Реклама

Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною — ДПСУ

29 квітня 2024 35 0
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною — ДПСУ

Станом на сьогодні, 29 квітня, поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Як зазначається, польські фермери припинили дії з блокування руху вантажним транспортним засобам перед пунктом пропуску «Гребенне — Рава-Руська». Оформлення та пропуск через кордон вантажівок у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

Водночас на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту.

«На цей час з боку суміжної держави накопичення вантажівок не спостерігається, на виїзд з України ваговози рухаються за е-Чергою», — додали у ДПСУ. 

Міністр агрополітики Микола Сольський подякував польським колегам за продуктивну роботу. 

«Висловлюємо вдячність польському Міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону. А також галузевим асоціаціям обох країн. Переговори які тривали були нелегкими, але головне, що ми маємо результат », — відзначив міністр.  

Переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться і надалі. Сторони домовилися щомісяця обмінюватися цифрами щодо транзиту сільськогосподарської продукції, щоб контролювати ситуацію. Наступна зустріч Міністрів сільського господарства України та Польщі запланована на 7 травня, на ній обговорять умови співпраці влітку. 

Читати за темою: Відкриття кордону для українського імпорту веде до ліквідації сільського господарства Польщі — Качинський

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама