Реклама

В Україні змінили правила перевезення пасік

29 квітня 2024 317 0
В Україні змінили правила перевезення пасік
Kurkul.com

Кабінет Міністрів України на засіданні 26 квітня вніс зміни до Порядку видачі ветеринарних документів. Зокрема, передбачається оновлення правил кочівлі пасік. Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

«Передбачено, що на період воєнного стану в Україні видача ветеринарного документа для перевезення (кочівлі) пасіки до медоносних угідь у межах району здійснюється за результатами проведеного клінічного огляду (весняної перевірки) пасіки з урахуванням епізоотичного стану місцевості та відсутності обмежень, введених у звʼязку з ліквідацією хвороб бджіл, що підлягають повідомленню», — пояснив він. 

Водночас перевезення (кочівля) пасіки у межах району, благополучного щодо хвороб бджіл, що підлягають повідомленню, здійснюється у супроводі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки. 

«Ветеринарний документ, виданий для перевезення (кочівлі) пасіки до медоносних угідь з району, благополучного щодо хвороб бджіл, що підлягають повідомленню, в район з аналогічним епізоотичним станом у межах області, дійсний протягом весняно-літнього періоду поточного року під час перевезення (кочівлі) пасіки і є підставою для видачі ветеринарного документа з метою повернення пасіки до постійного місця розташування», — пояснив Тарас Мельничук. 

Також він додав, що у разі зміни епізоотичного стану пасіки під час перевезення (кочівлі) власник негайно припиняє перевезення (кочівлю) пасіки та повідомляє про це посадову особу територіального органу Держпродспоживслужби для проведення ветеринарно-санітарних заходів.

Читайте також: Україна збільшила експорт меду

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама