Реклама

Фермери Харківщини можуть продати некондиційне зерно на переробку

29 квітня 2024 36 0
Фермери Харківщини можуть продати некондиційне зерно на переробку
Kurkul.com

Харківське переробне підприємство «Мега корм» скуповує зерно у фермерів Харківщини для його подальшої переробки у тваринні корми. Ідея переробника полягає в тому, щоб знайти ефективне застосування вирощеному зерну, яке за стандартами якості вважається некондиційним. Про це йдеться у спецпроєкті «З некондиції до нових можливостей — як зробити вигідним неякісне зерно» на Kurkul.com.

Як зазначається, за звичних умов малі та середні фермери не мають можливості продати таке зерно. Адже трейдери, якщо і викуповують його, то з великим дисконтом. Тобто вигода від продажу зерна не покриває витрат на його збір.

«Мега корм» має на меті:

  • залучити понад 100 агро ММСП-партнерів, постачальників сировини;
  • прийняти 10 000 тонн некондиційного зерна від партнерів;
  • збільшити обсяги виробництва комбікормів на 30%.

Ідею «Мега корм» підтримала Програма USAID АГРО. У 2023 році підприємство стало партнером Програми USAID АГРО, щоб розширити переробні потужності «Мега корм» та розвивати можливості збуту зерна для мікро-, малих та середніх агровиробників Харківщини.

Прогресивне технічне оснащення дозволило пришвидшити виробництво, а отже закуповувати більше сировини у локальних агропідприємців. Наразі місткість зерносховища уможливлює зберігання 36 тис. тонн зернових — як кондиційних, так і некондиційних на рік.

Читайте також: Трейдери активно розпродують залишки пшениці минулого врожаю

Сьогодні переробні потужності харківського бізнесу «Мега корм» — це єдиний в Україні переробний завод, здатний одночасно виробляти комбікорми та премікси обсягом 10 тонн на годину. 

Фермери Харківщини, які стануть партнерами «Мега корм», сьогодні мають вигідні умови співпраці, а саме:

  • вищі ціни на некондиційне зерно у порівнянні із пропозиціями зернотрейдерів;
  • можливість здавати зерно з нижчими кондиціями за регресією;
  • можливість самостійно відбирати та направляти зразки зерна на аналіз за методологією переробника, заощаджуючи кошти на транспортування зразків, можливість подавати свої заявки до переробника онлайн через майданчик Smart Tender;
  • доступ до арбітражної лабораторної проби, яку постачальники можуть використовувати для оскарження чи перевірки результатів проб свого врожаю.

Читати за темою: Завдяки новому сервісу дрібним фермерам стала доступна агророзстрочка до 2 млн грн

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама